Agenda

logo sponsorkliks

OCW logo1 1

De dirigent

Onze dirigent John Wauben werd geboren in Sittard en groeide op in het Zuid-Limburgse Guttecoven.  

Na de HAVO volgde hij het conservatorium in Aken en studeerde in 1988 cum laude af als Uitvoerend Musicus met als hoofdvak trombone. Aansluitend hierop behaalde hij in 1989 het Konzertexamen (dat mag alleen worden afgelegd door studenten die cum laude afgestudeerd zijn). Als bijvak studeerde hij piano, wat vooral tijdens de repetities een welkome aanvulling is voor ons koor. Behalve trombone en piano bespeelt hij ook nog andere grootkoperinstrumenten zoals de bariton en de euphonium bastuba.

Sinds 1988 is hij als docent verbonden aan de muziekschool Heerlen.Via zijn muziekdocente kwam hij indertijd in contact met Mya Besselink, zangdocente aan het conservatorium Maastricht. Bij haar heeft hij 5 jaar zanglessen gevolgd. Tijdens zijn zangstudie heeft hij gezongen met o.m. het Limburgs Symphonie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en  de Koninklijke Militaire Kapel.

John werd bij toeval dirigent van een zangkoor. De Gemengde Zangvereniging "De Grenszangers" uit Neerritter zochten een nieuwe dirigent. De voorzitter van die vereniging kende weer de voorzitter van de fanfare van Kessenich (B), waar John de jeugdfanfare dirigeerde. En zo werd John koordirigent. In 2001 behaalden "De Grenszangers" onder zijn leiding tijdens het Limburgs Korenfestival in Weert het hoogst aantal punten in de Afdeling Gemengd Koor B. In 2004 haalde de Vocal Group Happy Sound bij hetzelfde korenfestival de 2e prijs, uiteraard ook onder leiding van John.

Sinds augustus 2007 is John dirigent van koor Harmony. Met zijn grote passie voor muziek en een wijziging van het repertoire heeft koor Harmony een andere uitstraling gekregen. Ook weet John met zijn geheel eigen stijl het koor te leiden en te boeien! In oktober 2015 heeft koor Harmony haar 40-jarig jubileum gevierd in de schouwburg van Venray.

Behalve dirigent van koor Harmony is John ook nog dirigent bij de volgende koren:

  • Gemengde zangvereniging Egelsheim
  • Vocal Group Happy Sound
  • Ouderenkoor Beesel
  • Sing Along Singers uit Reuver
  • Zanggroep "Koor Unity" uit Wessem

Kortom: een leven dat in het teken staat van muziek maken en muziek beleven!